Final decision

Efter att ha sovit på allt som hänt de senaste dygnet har jag nu bestämt mig för hur jag vill göra.

Jag tänker åka hem.
Jag känner inte för att hamna i rematch och börja lära känna en ny familj och börja om allting igen. Känner att jag inte har orken till det efter allt som hänt hemma. Jag vill hem och ta hand om min familj. Jag vill hem och fortsätta mitt liv.

Efter fyra månader här har jag lärt mig så himla mycket. Jag har fått mer insikt i hur himla bra sverige och sollefteå är. När det gäller allt från husbygge till hur rena kläderna blir efter man tvättat. Husen här är som pappershus och tvättmedlet och tvättmaskinerna tar inte bort fläckar för fem öre. Och allt däremellan är rent ut sagt sämre. 

Trots detta så är jag otroligt tacksam för att jag fått denna chansen. Trots att O'brien family betedde sig som de gjorde i slutet är jag ändå fruktansvärt tacksam för allt de gjorde för mig och för att de tagit mig till ställen jag aldrig trodde jag nånsin skulle få uppleva.

THANK YOU O'BRIEN FAMILY. DESPITE THE FACT THAT IT ENDED SO QUICKLY AND TRAGIC I AM SO UNBELIEVABLY GREATFUL FOR HAVING ME AND FOR EVERYTHING YOU DID FOR ME. THANK YOU.

Så, det slutade drastiskt och tragiskt men som sagt är det, det rätta för mig.
Så jag har bokat mitt hem flyg och jag flyger på söndag och är framme 18.10 på måndag, då landar jag på Arlanda och däifrån blir det nattåg hem.

Jag vill även tacka alla människor jag lärt känna här. Det har varit så otroligt roligt att lära känna er och jag hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten. Ni vet vilka ni är <3

Det här blir förmodligen mitt sista inlägg om jag inte lägger upp lite random bilder som ett fint avslut liksom. Time will tell.

Nu, av mot nya äventyr!

PUSS




En bomb har släppts

Okej, nu är det såhär att min "underbara" familj har förvandlats till "the family from hell".

Det började med att jag sa till dom att jag inte ville jobba en hel vecka vilket enligt culturalscares regelbok är strikt förbjudet. En au pair får inte jobba mer än 45 timmar i veckan och de begär att jag jobbar 143 timmar.
Dom blev sura över det och fick mig att få dåligt samvete när de överöste mig med att dom har spenderat så mycket pengar på mig när de tog mig till florida, att dom betalar när vi äter ute (fastän jag varit villig att betala för min egen mat), etc etc.

Har jag bett om något av det? NEJ!
Hur kan man göra så? Först bjuda på saker och sen slänga det i ansiktet på en?

Efter ett tag kom vi in på det här med bilen som jag krockade med. Enligt regelboken står det att en värdfamilj som sänder ut en au pair med bil för att skjutsa eller hämta barn gör det på egen risk. Om au pairen är med om en olycka, vilket är under arbetstid, ska au pairen inte betala några reparationer eller någonting.
Dom vill att jag betalar hyrbilen vi fick lov att ha under tiden den andra bilen var på rep. (?)

Jag betalade till en början 150 dollar för att vara snäll men nu vill dom att jag betalar 200 dollar till. Då sa jag ifrån och refererade till regelboken. Dom slängde mig då i ansiktet att enligt regelboken behöver dom egentligen bara förse mig med säng och tak över huvudet, så jag ska vara glad för att jag får mat, elektricitet och mobil av dom.. för dom behöver egentligen inte ge mig det.
Och när det gäller bilen ska jag vara glad för att jag får låna den och bara behöva betala bensinen jag använder för om dom vill kan dom begära att jag ska få betala oljebyte, däckbyter, reparationer, m.m.

Lycka till och hitta en au pair som ställer upp på dom villkoren.

Pappan hade även en föreläsning om deras ekonomi. Att de tjänar så lite och att de har så mycket utgifter och hit och dit. MEN VAD HAR DET MED MIG ATT GÖRA?
Jag frågade då varför de har en au pair om de inte har råd. För barnens skull och att dom ska lära sig mer om andra länder och att dom gärna vill visa au pairen USA. Bullshit?
Dom vill utnyttja för det är de allting går ut på här i USA.

Så jag står nu mellan valet om jag ska leta efter en ny familj eller åka hem. I nuläget är att åka hem det som lockar mest. Jag vill hem och göra något med mitt liv. Skaffa mig ett riktigt jobb. Börjar plugga. Det känns mer rätt än att lalla på här och leva låtsas liv.
Men jag ska sova på saken inatt och jag får se hur jag gör.

Vad tycker ni?

Jag mår iaf fruktansvärt psykiskt dåligt av allt detta och jag vill bara härifrån fortast möjligast. Känns inte som det är värt det om jag ska vara ärlig. Efter fyra månader är ju språket otroligt mycket bättre och det är fortfarande en livserfarenhet även om det bara gått 4 månader.


Tack vänner och familj för att ni funnits där och tack Sara Jakobsson för allt du gör för mig, otroligt tacksam <3

God natt

Pics







Här är några bilder Emma tog av mig hösten 2010. Dessa kommer visas upp på FIKA i New York City. Hur coolt är inte det?

Söndag 15 januari 7.18pm

Igår tidigt på morgonen satte jag mig på tåget mot NYC. Tåget stannade i Brewster och där hoppas Sara på och sen vid Goldens Bridge hoppade Tina på. Hur Trevligt som helst!

När vi kom till Grand Central tog vi tuben till Sockerbiten (!) såklart. Köpte en marabou chokladkaka :) Sedan gick vi till FIKA. Ett av fyra svenska fik som finns i NYC. Det heter FIKA om ni inte förstod det. Anledningen till att vi gick till just detta FIKA, som ligger längst ner i West Village btw, var att Emmas ( som var i min pluton i militären) kompis Sara jobbar där. Ville säga hej och introducera mig med tanke på att Emma kommer ha en fotoutställning där i Mars med bla bilder hon tog av mig (!). Kan lägga ut några av dom bilderna lite senare. MEN såklart var hon ledig den dagen så jag träffade aldrig henne. Men vi åt lunch där iaf och sen bar det av mot barnes and noble.

Barnes and Noble är en bokaffär och det enda jag vill ha där var en almenacka. Fanns det någon? N.E.J. Tydligen har alla Barnes and Noble i hela NYC slut på almenackor för 2012 och dom kommer inte beställa nya heller?!?! W.T.F?

Hittade iaf en skabbig rackare för typ 25 kr och den tar slut 2 september. Men vad gör man inte? Kan inte leva utan en.

Vi drog vidare till Applebees för middag. Sen åkte vi hem. Man är nådigt mör i kroppen efter en dags vandrande och fötterna ska vi inte ens prata om. Men trots detta är en dag i NYC magiskt. Love.



Sockerbiten. Lika med svenskt godis. Mmm.



Helnöjd.



FIKA.







Allting där inne är gjort av choklad. Galet.



Empire State Building.



Non-square building..



Applebees.



Första steken jag ätit sen jag kom hit. G.o.t.t.

See yaa!


Torsdag 12 januari 11.12am

Har tränat varje dag denna vecka så idag blir det "nästan" en vildodag. Ska på yoga ikväll.
Efter morgonrutinen, vilket innebär: göra och packa barnens lunch vilket består endast av penautbutter and jelly sandwich, göra frukost åt dom, få dom att klä på sig, borsta tänder och hår.. fick jag ett städ ryck. Dammsugade barnens rum samt mitt rum och fixade och donade. Nu väntar jag på att nån kul ska logga in på skype så jag får vara lite social, eller man kanske ska ta en nap?
Jag var på step igår med Patricia och jag förväntade mig ett bra pass men efter ca 15 min fick jag lov att avbryta och gå ut därifrån. Musiken var på tok för hög och volymen på instruktörens mikrofon var så hög så att varje gång hon pratade skar det i öronen. Varför ska dom jämt överdriva? Man blir inte mer peppad bara för att man har superhög musik. Irriterande utan dess like.

Ska gå tillbaka till mitt animal planet tittande.

HejDå


Måndag, ny vecka, nya möjligheter

Idag har det varit en underbar dag! Vaknade utvilad och pigg. Gick med Emma ner till bussen sen gick jag en promenad på 3 miles, vilket är 4,5 km. Jag tog med mig hunden och med musik i öronen, solsken i ansiktet och sådär härligt kallt ute strosade jag på. 
Det var härligt att få komma bort från verkligheten ett tag. 
När jag kom hem vart det lite styrkerträning. Är så fattig nu att jag inte ens har råd att ta bilen till gymmet då jag måste ersätta bensinen. Känns bra?

Ska hämta Katie om 10 min. 

Take care 

lazy sunday

Sitter just nu och kollar på supernanny tillsammans med en cholkadtårta.. känner mig för fet ibland.
Igår började jag 0700 och slutade 1300. Efter jag slutat följde jag med Jen och Katie till en bro som går över Hudson River och den låg i Poughkepsiee. Vi tog även med oss boxern Nala. Var så jätte fint väder så det var ur mysigt.
Efter vi kommit tillbaka åkte jag på gymmet. Sen kom Sara och vi kollade film och pratade till sena natten. Hon spenderade natten och efter hon åkt imorse bänkade jag mig framför datorn, skype och tvn, tillsammans med chokladtårta som sagt. En fet Ida sväller. Uscha.
Utsikt från bron
Vilken härlig dag!
Men det som är lite tråkigt är att allting här är så grått och betongigt. Fast det måste bero på årstiden, annars blir jag rädd. Jag vill ha grönt och blommigt!
Nu, åter tillbaka till supernanny. Lär mig en del där som är bra att använda mot mina bortskämda värdbarn.

Den gånga veckan

har varit tråkig. Jobbat, gått på gymet, sovit och varit fet är det enda jag gjort typ.

Fast igår skypade jag med Emma och det var hur mysigt som helst! Fick reda på en jobbig sak som hänt i hennes liv så jag hoppas och ber att allt kommer blir bra <3

Har även skypat med stackars pappa. Han har fortfarande inga framtänder så han skulle lätt kunna skrämma iväg vilket barn som helst. Men han ser bättre ut nu och om någon vecka ska han ta bort tandställningen, eller vad det är i munnen. Hoppas det inte dröjer länge innan han kan få nya tänder. Stackars pappa.

Idag var det meningen att jag skulle på bio men såg då att filmen skulle sluta efter min currfew. Men det menas att jag måste vara hemma 8 timmar innan jag börjar jobba så jag får en god natts sömn innan jag börjar ta hand om barnen. Så det blev då ingen bio. Får väl feta ner mig i överblivet julgodis och kolla animal planet. Kul liv.

Imorgon slutar jag klockan 13 så efter SKA jag gå på gymet. Gjorde inte det idag. Känner mig fet och lat.
Men det jobbiga är ju att jag inte kan löpa på löpbandet som jag vill. Lite svårt att göra det med en bruten tå. BRUTEN TÅ. Hur lyckas jag med det? Jag snubblade bara lite lätt över hundgrinden. Helt otroligt. 6-8 veckor ska det ta för den att läka dessutom. Kul. 

Ska väl gå tillbaka till mitt animal planet tittande och äta godis fettande. 

Peace.  

2012

Heeeelt galet är det är 2012.



Vi började nyårsaftonkvällen med att äta middag på indiska restaurangen Jaipore i Brewster. Ett gammalt par trodde vi var engelska basketspelare. What liksom?



Svenskarna!



Vi drog vidare till Brooklyn för att kolla på fyrverkerierna över Manhattan



Helnöjd



två svenskar, en finne och en tysk





Alla andra körde högklackat, jag körde converse







Gjorde även en god gärning, gav den här killen 1 dollar.. han var grym ju

Jag hade en superduper mysig nyår med härligt sällskap! Tack, Sara, Emma, Paula och Ute :)

Cheers

RSS 2.0