Torsdag!




Det snöar ute nu!! Helt galet, enligt Jen har det aldrig snöat innan Halloween här och hon är 34.






Onsdag

Hård kväll. Kidsen har varit helt omöjliga .. lyssnar inte, ignorerar, bråkar med varandra, skvallrar på varandra. HERREGUD! Straffet? Ingen godnatt saga och dom fick lägga sig en halvtimme tidigare. HA! Det ska dom ha.

Iaf, idag är det första dagen jag har känt lite hemlängtan. Kanske har något att göra med att barnen varit jobbiga. Men jag och Emma tummade på att hon inte skulle vara så imorn. Får väl se hur det går.

MEN, idag köpte jag mig ÄNTLIGEN en ny kamera :) Hur nöjd som helst!
Emma, nu kommer bilderna du ville jag skulle lägga upp!



Min übermysiga säng.



Mitt rum då.





Mitt rum då.



Kameran jag köpte idag!











Knäppkatten Gepetto som bits varje gång man klappar han på ryggen men inte på huvet..



Nala the princess, enligt Jen.. Min värd mamma.



Finnigan the troubledog, enligt Jen.








Så ser då huset ut.. Det mesta av det.


Natti!

Måndag

Idag efter jag lämnat av Emma vid bussen så for jag och fick mig manikyr och pedikyr :) så jäkla billigt här alltså! Plus att man fick massage, mmmm!

Ska äta lite snart sen ska jag iväg på ett yoga pass! Life is good.

Bye

Bronx Zoo

Hur coolt som helst!






Red lite Kamel, fast egentligen Dromedar















Och min kamera suger som vanligt



Babianer!









The Boss



Gorillorna var nådigt cool












Hade the time of my life på Bronx Zoo :) Rekommenderas starkt!

Bye

Lördag

Har haft en oerhört trevlig dag idag men märkligt slut.

Den började med att jag åkte ner till Golds Gym med Jen för att skaffa gym kort. SJUKT billigt! 20 dollar i månaden .. vilket motsvarar ungefär 170 kr/månaden. Hur najs är inte det?! Iaf så sprang jag i 20 min typ och förvånande nog så gick det ganska lätt, men mina ben är som spaghetti nu :) skön..t.

Efter gymet åkter jag till Sara i Brewster och joinade hennes värdpappas företagsfest/halloween party. Vi gick på skattjakt och gjorde halloween pumpor :)

Sedan åkte jag och Sara till Danbury för att kolla på Saras värdfamiljs son Jacob ha en konsert med hans band. Värsta american feeling känslan.

SEDAN börjar det märkliga.
Jag och Sara bestämde oss för att äta ute så vi hittade en mexikansk/spansk restaurang. När vi gick in var det BARA mexikanare. Alla tittade på oss. Vi beställade och det visade sig att Sara inte gillade hennes mat alls, så hon bestämde sig för att inte äta alls. Haha! Och när vi satt där och pratade i lugn och ro såg jag någon/några kom ut ifrån köket och gå mot oss. Det visade sig vara SIAMESISKA TVILLINGAR på språng!
Jag vart helt paralyserad typ och viskade till Sara att vända sig om.
De gick förbi oss och mot det bord där deras familj satt. Dom här siamesiska tvillingarna var kanske bara 9, 10 år gammal och hade alltså ett par ben och två överkroppar. Det var helt SJUKT att se alltså. Man har ju sett det på tv liksom men att se det i verkligheten vara bara för mycket.. Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle få se siamesiska tvillingar. Helt galet.

Iaf, efter det skjutsade jag hem Sara och kunde knappt bärga mig att få berätta för Jen och Rob. 

 



Pumpan jag och Sara gjorde. Vi kom iaf tvåa.



Sara!



Nöjd tjej. Efter att ha sett siameiska tvillingar?



Natti


Fredag

De senaste två dagarna så har jag jobbat från 10-18 varje dag för Katie har varit sjuk så jag har fått ändra mina pass, men det har gått bra! Dock blir man lite småless efter att ha umgåtts med samma unge i 10 timmar på raken.

Ikväll iaf så hade Emma sin karategraduation. Typ en liten ceremoni för människor som uppgraderar sitt bälte.
Det var häftigt att se! Får mig att vilja börja med kickboxning igen :)
Efteråt så var det ett halloween party för dom små, det var lekar och sånt. Det var också ett knytkalas och det var HUR mycket götta som helst. Alla möjliga sorters olika cupcakes.

Nu är klockan 22.44 eller 10.44 PM som det är här och jag kollar animal planet. Sa nog lägga mig snart för imorn ska jag på spinning med min värdmamma Jennifer. Låt träningen börja! Ska satsa hårt på att träna nu. Då kanske jag slipper vara så fruktansvärt trött hela tiden.

Natti

Katie's Birthday!

Idag fyller Katie 4 år och det firade vi med att åka till en irländsk restautrang, McCarteys :) Där fick jag träffa några fler av Jen's släkt och det blev middag och tårta. Tårtan var sjukt bra gjord! Det var Aunt Deb som hade gjort den. Jordgubbstårta formad som en katt och täckt med glasyr, mmmm!

Är hemma nu iaf och stackars Katie som varit hängig hela dagen har fått feber. Hoppas hon inte smittar bara.

Har tyvärr inga bilder att lägga upp då min kamera är i stort sett sönder. Ska köpa en systemkamera snarast!

Natti natti

Danbury!

Sov ut idag, det var najs! sen skypade jag lite med mamsen sen bar det av mot Brewster :) Där mötte jag upp några andra au pairer på ett glasställe som heter Carvel, GRYMT god glass :) Efter det åkte jag och Sara Jakobsson vidare mot Danbury mall .. shoppade loss! Är nu med andra ord pank..

Alltså jag har aldrig använt gps förut men TACK GODE GUD för gpsen! utan den skulle jag definitivt inte hittat någonstans här.

Sitter nu ensam hemma med hundarna. Blir väl lite tv sen natti.

Bye


Ledig

Puh, nu har jag lämnat av barnen hos morföräldrarna och nu är man ledig i helgen! Imorn ska jag förmodligen möta upp några andra tjejer i Brewster för glassätning :) sen kanske det blir lite shopping i Danbury!

Just nu lagar jag mat medan hundarna skrämmer skiten ur mig genom att skälla titt som tätt. Skitskraj att det ska komma en inbrottstjuv eller nått. Är en mästare på att skrämma upp mig själv också!

Ses när vi ses.


Jo, förresten inatt så åskade det tydligen och sådär vid 2 tiden kom Emma ner och knackade på min dörr. Hon var skiträdd och fick såklart sova hos mig då. Hunden Finnigan kröp ner under täcket vid mina fötter och Emma tätt brevid. Jag som har svårt att sova brevid någon annan, sjukt trött nu.

Bye.

ändring

Mitt amerikanska mobilnr jag kommer använda är: +1 845 453 6226.

Alltså INTE: 845 453 6886


Ville bara ändra hehe

Mystic!



Emma på akvarumiet vi besökte, och bakom är en vitval ... så fin



Familjen O'brien på museum + jag då såklart .. au pairen ni vet, maha



Jag lär dom hur man ror



Båttur



Alltså jag har två telefonnr nu: Det som jag troligen mest kommer svara på är: 845 453 6886. Vet ej vad som behöver slås före, typ riktnummer och sånt.

Andra jag har är: +44 762 413 71 75

Fast, skype är ju ändå bäst: ida.frestadius90


Godnatt!

Loong day

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Klev upp sisådär halv 7 imorse. Fick köra Katie till skolan och sedan skulle Rob hjälpa mig att öppna upp ett bank konto. Men ack så komplicerat det var. Jag kunde inte öppna upp ett konto förrän jag har ett social security number. Så jag måste FÖRST fixa det och SEDAN öppna upp konto. PLUS att det kräva MASSA pappers arbete för att fixa ett social security number också. Puh. Jag och Rob ska iaf till ett social security office och fixa det där nedrans social security number på torsdag i Danbury.

SEDAN öppna upp konto där jag kan hålla min lön i säkert förvar. MAHA

Iaf, så efter att vi pratat med banken hämtade vi upp Katie från skolan vid halv tre tiden och sedan mötte vi upp Emma nere vid vägen när hon kom med skolbussen. Och ikväll har det varit rena rama djungeln här. Katie har ena studen grinat andra stunden skrattat. Emma har haft time out ett antal gånger och läggdags ska vi inte ens prata om. Och idag fick jag reda på att på torsdag åker Rob och Jen till Florida och blir borta tills på måndag så jag får vara själv med dom här vildingarna till fredag eftermiddag för då åker dom till mormor och morfar. SÅ jag får vara ledig i helgen vilket känns skönt. Helt galet att dom redan suger musten ur en. HHA

Men men, det jag tycker är mest jobbigt är att det känns så weird och liksom bli arg och straffa andras barn. Men jag lär väl mig så småningom.

Ajja, nu är det off to bed och imorn är det nya tag!

DREAM AMERICA

New York City

Här sitter vi och chillar vid fontänen i Central Park :)

Här sitter vi och chillar vid fontänen i Central Park :)




Här hade vi lektioner i Au Pair skolan, inte lika glamouröst som det ser ut dock



Frihetsgudinnan!



Central Park



Utsikt från Top of the Rock



coolt



Profilbild?

Back home!

Nuså, nu är man åter hemma :) känns sjukt att säga hemma, men det är ju det .. kind of! För ett år åtminstone! Vi var i Mystic/Conneticut i helgen och vi hann med en del. Vi var till ett aquarium och såg en massa valar och pingviner. Sen såg jag en säl show för första gången i mitt liv, det var coolt :) Vi åkte båt och besökte ett historiskt museum. Det var kul! En annan sak jag blev förvånad över var att de betalade ALLT för mig, jag menar hotell, mat och inträde till de olika sakerna. Helt galet!
Barnen verkar gilla mig också, de ska hela tiden hålla hand och sitta brevid mig när vi ska äta. Urgulligt :) jag stortrivs!
Ikväll ska vi antagligen äta middag här hemma istället för ute och sen blir det väl att vila upp sig inför morgondagen. Denna vecka blir det mycket att lära sig och det jag är mest nervös över är körningen och att försöka hitta överallt. Men men, träning ger färdighet!

Pratade med mamma idag också :) det var skönt att få prata svenska och att få ventilera sig!

See you!

De gångna dagarna ..

Igår var vi i New York nästan hela dagen och det var det häftigaste jag varit med om i hela mitt liv. Vi började dagen med att ha en lektion på morgonen innan vi vid lunchtid hoppade på bussen som skulle ta oss till the big apple. Väl framme hoppade vi av vid Rockafeller Center och därifrån kunde man ta sig till Top of the Rock, därifrån kan man se hela New York i 360 grader. Ni förstår inte hur häftigt det var att vara på 71:a vången och se hela New York i solnedgång, helt galet coolt! Awesome som man säger här ;)

Eller okej, innan vi åkte till Rockafeller Center hoppade vi på färjan som tar en till Staten Island och därifrån kunde man se de två tornen som en gång var World Trade Center. Dom håller på att bygga upp det nu och tydligen ska ett av det där tornen bli den högsta i hela New York. Man kan också se frihetsgudinnen från den färjan, så det var coolt. Liksom.

Iaf, så hade vi en guide som visade oss runt innan han släppte oss och vi fick "göra stan" på egen hand. Efter Staten Island åkte vi runt överallt och ingenstans. Han berättade i vilka kvarter tex Beyoncè och Jay Z bodde. Leo DiCaprio, Kim Kardashian och många fler. Vart Will and Grace spelades in samt Vänner, Sex and the City och ett antal filmer som Friends with benefits and National Treasure.

Efter det hoppade vi av i Central Park. DET var häftigt! Central Park är HUGE, liksom allt annat. Till och med ekorrarna är HUGE!

Iaf, så idag åkte vi till familjen. Gick upp sisådär 6 imorse, bussarna gick 9 och 11 typ var jag framme i White Plains där min host mum skulle plocka upp mig. Nervös som in i bomben var jag och när jag kliver av bussen står hon där en bit bort med Katie i famnen. Hon är 3 btw.
Jag går framme och hon slänger ut armarna och ger mig en jätte kram. Katie kramades också. Bil resan hem pratade vi om allt möjligt så det blev liksom aldrig någon pinsam tystnad. Väl framme i deras URSNYGGA hus träffar jag deras nuvarande au pair Jenny. Hon är lika välmötande och idag hela dagen har vi pratat om allt möjligt och jag har gett barnen deras presenter and so on.
Vi åt middag ute, alla utom host dad. Han jobbar som ridande polis på Staten Island så han kommer inte hem förrän sent. Stormville ligger ändå två timmars bilresa från New York City.

Och ikväll frågade Jenny ifall jag ville följa med henne till en pub och möta hennes vänner. Javisst självklart vill jag med! Men, nu har jetlagen jagat ifatt mig. Är sjukt trött och imorn ska vi åka till en stad som heter Mystic som ligger i Conneticut och vara där i två nätter så jag kände nae. Jag ORKAR inte gå till en pub så jag tackade nej. I Mystic ska vi bla åka båt och gå till ett akvarium så det ska bli kul!

Jag har en del att lära mig känner jag och anpassa mig till. Amerikanarna är motsatasen till svenskar alltså. Men samtidigt känner jag att jag har fått en jackpot när det gäller famlijen. Gud vad gästvänlig och öppen dom är alltså. Och barnen är helt otrolig. Beter sig som dom känt mig hela livet, vill visa mig allt möjligt och ska kramas och pussas. Me like!

Så nu sitter jag här och klockan är halv tio på kvällen men halv fyra på morgonen hemma. Ibland kan det komma stunder då jag känner att jag saknar familj och vänner men trots det så kommer jag stortrivas här tror jag.

Nu blir det sova, upp tidigt imorn! Natti natti.

NEW YORK!!

Landade idag vid tolv tiden i NY, det är så enormt stort! Dom som inte varit här kan inte ens föreställa sig :) Är just nu på Au Pair skolan som jag kommer vara på tills på fredag då jag åker till mig familj. Spännande värre!

puss

Snart så

Sitter för tillfället på Quality Hotel i Arlandastad med mamsen och papsen :) Vi ska väl gå och äta en middag snart och sen är det off to bed, upp tidigt imorn! Planet lyfter 0910 och landar i New York 1155.. Jetlag eller vad? Börjar bli väldigt förväntansfull nu, ska bli oerhört spännande och träffa familjen för första gången :) Men först bli det till att avverka 4 dagar på Au Pair skolan på Long Island .. Plus att vi ska på torsdagen ha en heldag i New York :) Sightseeing i NY vill säga!

Blir lite tufft imorn att säga hej då till päronen :( men men .. that's life?

Ses när vi ses

RSS 2.0